Brita -kakku mansikoilla

Vatkaa rasva+sokeri vaahdoksi, lisää kaksi keltuaista.

Sekoita vehnäjauhe ja leivinjauhe, lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa rasva-sokeri-keltuaisvaahtoon.

Levitä taikina uunipannulle (suorakaide n. 30x40 cm). Vatkaa kaksi valkuaista, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi ja levitä pohjan päälle.

Paista 175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.

--- Tee kolme kerrosta, joka väliin + päälle kermavaahtoa ja mansikoita.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Salvia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 28g13kcal0.1g2.4g0.1g0.5g
Vispikerma Flora 20%35g77kcal1.1g1.8g7g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.6g2.2kcal0g0.6g0g0g
Sokeri 18g73kcal0g17.9g0g0g
Valkuainen (100g)7g2.9kcal0.7g0.1g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen14g4.6kcal0.5g0.7g0g0g
Leivinjauhe 1.4g2.5kcal0.1g0.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 14g47kcal1.4g9.6g0.2g0.5g
Keltuainen, 20g, annos 20g7g4.5kcal0.2g0g1.8g0g
Sokeri 12g48kcal0g11.9g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen18g126kcal0g0g14g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana308g802kcal8.2g91g46.2g2g
Valittu annoskoko154g401kcal4.1g45.5g23.1g1g
Annoskoko puolitettuna77g201kcal2.1g22.8g11.6g0.5g
Arvot/100g100g260kcal2.7g29.5g15g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=75147