Gluteenittomat riisipiirakat

Keitä riisipuuro jo edellisenä iltana jotta se ehtii jäähtyä.

Kun alat leipoa piirakoita, lisää puuroon 1 kananmuna.

KUORI
Mittaa kylmä vesi astiaan (2dl).

Lisää veteen psyllium (1tl) ja merisuola (1tl).

Anna psylliumin pehmetä hetki.

Lisää sitten tattarijauhot (200g n. 3dl).

Leivo kiinteäksi palloksi.

Nyt kuoritaikina on valmis leivottavaksi.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Hanska1984
AineksetMääräEnergiaPHRK
Puuroriisi, rainbow130g461kcal9.1g103.9g1g0g
Maito,kevyt (valio) 100g1083g498kcal34.6g52g16.2g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 43g54kcal4.8g0.1g3.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 144g0kcal0g0g0g0g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g3.6g0.4kcal0.1g0g0g3.1g
Tattarijauho hieno (Keskisenmylly), annos 75g144g416kcal9.7g87.2g2.5g8.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3096g2859kcal116.6g486.4g47.2g23g
Valittu annoskoko1548g1430kcal58.3g243.2g23.6g11.5g
Annoskoko puolitettuna774g715kcal29.2g121.6g11.8g5.8g
Arvot/100g100g92kcal3.8g15.7g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380157