Parsakaaligratiini

Paloittele parsakaali ja laita kiehumaan.

Sulata voi teflonkattilassa, lisää pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita kullanruskeaksi mömmöksi.

Lisää sitten maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kun maito meinaa kiehahtaa, ota kattila levyltä pois ja anna jäähtyä hetken.

Lisää sitten pilkottu juusto sekä kananmuna ja mausta esimerkiksi valkosipuli- ja paprikajauheella sekä mustapippurilla.

Kuumenna kastiketta sekoittaen vain sen verran, että juusto alkaa sulaa.

Kaada parsakaalit uunivuokaan ja juustokastike päälle.

Pinnalle voi vielä ripotella juustoa.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 311 grammaa

Raejuusto
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaton 50g18kcal2.3g1g0.1g1.2g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 87g40kcal2.6g4.2g1.3g0g
Voi 2.5g18kcal0g0g2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.5g8.6kcal0.3g1.7g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 6.9g10kcal0.9g0g0.7g0g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 6.2g23kcal1.4g0g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana311g234kcal15g13.8g12.2g2.6g
Valittu annoskoko156g117kcal7.5g6.9g6.1g1.3g
Annoskoko puolitettuna78g59kcal3.8g3.5g3.1g0.7g
Arvot/100g100g75kcal4.8g4.4g3.9g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=222632