Savulohilaatikko

HUOM: KALAN TULEE OLLA VALMIIKSI SAVUSTETTUA! Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Pane uunivuokaan ohueksi viipaloidut perunat, ohutkuoriset kesäperunat hyvin pestyinä kuorineen ja talviperunat ohuesti kuorittuina.

Kuumenna öljy keskilämmöllä paistinpannussa ja lisää sipuliviipaleet.

Kypsennä niitä sekoittaen viisi minuuttia tai kunnes sipulit pehmenevät ja saavat hiukan väriä.

Lisää pannuun 1/2 dl vettä ja kiehauta.

Kaada sipuliviipaleet nesteineen uunivuokaan perunoiden päälle ja sekoita.

Lisää vuokaan kalakuutiot ja tillisilppu.

Sekoita ja paina seos kämmenellä pinnalta tasaiseksi.

Vatkaa maito ja kananmunat sekaisin.

Mausta seos suolalla ja valkopippurilla.

Kaada liemi peruna-kala-seoksen päälle ja paina kämmenellä tasaiseksi niin, että palat peittyvät melkein kokonaan.

Lisää hiukan vettä, jos tarpeen.

Kypsennä laatikkoa uunin alaosassa noin 40 minuuttia tai kunnes sen pinta on hiukan ruskea ja neste hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 443 grammaa

Jolipepo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g612g367kcal9.2g79.6g0.6g5.5g
Sipuli (kuorittu)87g24kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl8.7g79kcal0g0g8.7g0g
Kirjolohifilee 262g434kcal43.9g0g28.9g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen437g144kcal14.4g21.4g0g0g
Kananmuna, keitetty 140g200kcal17.5g0.4g14.3g0g
Tilli, tuore 2.6g0.8kcal0.1g0g0g0.1g
Valkopippuri 0.4g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3101g2498kcal172.4g211.6g105.4g14.4g
Valittu annoskoko1550g1249kcal86.2g105.8g52.7g7.2g
Annoskoko puolitettuna775g625kcal43.1g52.9g26.4g3.6g
Arvot/100g100g81kcal5.6g6.8g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=276921