Teeripata

Tämä pata on tehty samalla kaavalla kuin sorsapatakin.

Pilko pekoni ja sipuli, paista nitä hetki keskenään.

Lisää teeri (saa olla isoinakin kappaleina) niin että sen pinta ruskistuu.

Kun teeren kappaleet alkavat olla joka puolelta ruskeita, lisää siideri, creme fraiche, keitetyt pavut ja suppilovahverot.

Mausta suolalla, haluamasi mukaan muillakin mausteilla.

Keittele tunnin verran kohtalaisella lämmöllä, jos nestettä tuntuu olevan liikaa, ota kansi välillä pois.

Ota teeri pois padasta (puhdista pinnasta sipulinpalat yms pataan) ja anna sen hieman jäähtyä, niin sormet eivät pala seuraavan työvaiheen yhteydessä.

Irrota teeren lihat luista pienellä leikkuuveitsellä ja sormin.

Pilko lihat sopivan kokoisiksi ja lisää ne takaisin pataan.

(Voit imeskellä luut lihan jämistä puhtaaksi, kunhan varot teräviä ja mahdollisesti irtonaisia luita.) Tarkista lopuksi maku, ripauta hieman mustapippuria jos siltä tuntuu.

Maistuu hyvältä perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 345 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr450g549kcal91.4g0g20.3g0g
Pekoni rasvainen 158g592kcal18.9g0g58.3g0g
Sipuli 169g51kcal2.1g8.1g0.3g2.9g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 45g125kcal0.9g1.3g12.6g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g56g17kcal0.6g2.3g0.2g0g
Papu valkoinen, keitetty 113g121kcal9.5g15.8g0.4g7.9g
Siideri extra dry (Fizz), annos 500g563g158kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3105g3225kcal246.8g55g184.2g21.6g
Valittu annoskoko1553g1612kcal123.4g27.5g92.1g10.8g
Annoskoko puolitettuna776g806kcal61.7g13.8g46.1g5.4g
Arvot/100g100g104kcal7.9g1.8g5.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94771