Rouheleipä

Lisää spelttirouheen joukkoon noin puolet vedestä ja anna liota 1-7 tuntia.

Lisää hiiva ja loppu vesi lämmitettynä.

Lisää sokeri, suola ja hiivaleipäjauhot.

Sekoita huolellisesti.

Lisää öljy.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Vatkaa vielä niin kauan kuin jaksat (n 10 min).

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa huolellisesti ilmat pois taikinasta ja leivo neljäksi limpuksi.

Voit myös tehdä vuokaleipiä tai sämpylöitä.

Kohota vielä leivät ja paista 200-asteessa noin 30 min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Pipsaelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi525g0kcal0g0g0g0g
Spelttirouhe (Sunspelt ky), annos 5g140g535kcal21g105g4.2g11.5g
Hiiva, 50g35g21kcal4.6g0.4g0.1g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl175g613kcal24.5g112g5.4g9.6g
Suola, annos 3g5.3g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 8.4g34kcal0g8.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 630g2162kcal64.2g441.1g7.6g22.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl35g315kcal0g0g35g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3108g7360kcal228.6g1333.8g104.6g86.4g
Valittu annoskoko1554g3680kcal114.3g666.9g52.3g43.2g
Annoskoko puolitettuna777g1840kcal57.2g333.5g26.2g21.6g
Arvot/100g100g237kcal7.4g42.9g3.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146073