Kipparin peruna-purjososekeitto

Ainekset:

1 (n. 250 g) purjo
6-7 (n. 750 g) jauhoista perunaa (punainen tai keltainen pussi)
1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl öljyä
8 dl vettä
1 Pirkka kasvisliemikuutio
1 tl viherpippuria (kokonaisia)
1 tlk (2 1/2 dl) Kippari maustettua ruokakermaa (Valio)

Pinnalle: tuoretta timjamia

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Kuori ja paloittele perunat.

Hienonna timjami.

2. Kuullota purjoaöljyssä kattilassa pari minuuttia.

Lisää perunat ja timjami.

Sekoittele hetki.

3. Kaada joukkoon vesi ja kiehauta.

Murustele keittoon kasvisliemikuutio.

Keitä 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

4. Rouhi viherpippurit huhmaressa ja lisää keittoon.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma.

Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku.

Koristele keitto tuoreella timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 346 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 188g43kcal3.4g4.5g0.4g3.9g
Peruna, punnittu kuorineen 563g364kcal9g74.1g1g4.8g
Timjami 1.1g3.2kcal0.1g0.3g0.1g0.4g
Rypsiöljy 10g90kcal0g0g10.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 600g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 8.3g25kcal0.8g1.1g1.9g0.1g
Maustettu ruokakerma Kippari Savujuusto (Valio), annos 125g188g206kcal4.3g7.5g18.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3114g1462kcal35.2g175g64.6g18.4g
Valittu annoskoko1557g731kcal17.6g87.5g32.3g9.2g
Annoskoko puolitettuna779g366kcal8.8g43.8g16.2g4.6g
Arvot/100g100g47kcal1.1g5.6g2.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=99181