Porkkanasosekeitto avokadotahnalla

Tämä resepti on alunperin Glorian ruoka ja viini -lehdestä, modailin hieman sen mukaan mitä aineksia ja mausteita kaapissa oli.

Sulata voi. Kuullota pilkottua kesäkurpitsaa, porkkanaa ja perunaa voisulassa hetken.

Lisää vettä ja keittele rauhallisella lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Kattilaan voi laittaa mausteita maun mukaan, itse laitoin suolaa, laakerinlehden, neilikoita ja muskottipähkinää.

Samaan aikaan kuori avokado, soseuta hedelmäliha sauvasekoittimella, mausteeksi sopii sitruunamehu ja mustapippuri.

Kun kasvikset ovat kypsiä, mausta vielä vaikka garam masalalla ja basilikalla ja lisää joukkoon creme fraiche.

Soseuta sauvasekoittimella.

Annostele keitto lautaselle ja laita avokadotahnasta kokkare keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 623 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 150g298kcal3.9g1.2g29.1g10.1g
Voi 19g136kcal0.2g0.1g15.3g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 63g173kcal1.3g1.9g17.5g0g
Kesäkurpitsa zucchini 250g45kcal1.4g6.3g1g1.8g
Peruna, keskikokoinen 60g75g45kcal1.1g9.8g0.1g0.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g375g105kcal2.3g22.3g0.8g9.4g
Vesi, vesijohtovesi 626g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3115g1605kcal20.4g83.2g127.6g44g
Valittu annoskoko1558g802kcal10.2g41.6g63.8g22g
Annoskoko puolitettuna779g401kcal5.1g20.8g31.9g11g
Arvot/100g100g52kcal0.7g2.7g4.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=98164