Herkullisin tiikerikakku, Maidoton

4 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl leivontamargariinisulaa, maidoton
3 tl leivinjauhetta
2 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1½ dl Nordic Ruoka 15% kasvirasvavalmistetta (riisi- tai kauramaitokin käy)
1½ tl vanilliinisokeria
3 rkl kaakaojauhetta

Sulata rasva ja anna jäähtyä.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Lisää muna-sokerivaahtoon rasva, sen jälkeen sekoita jauhoja ja kasvarasvavalmistetta vuorotellen seokseen.

Jaa taikina kahteen osaan.

Mausta 3/4 taikinasta vanilliinisokerilla ja loput kaakaojauheella.

Kaada tai lusikoi voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan vuorotellen vaaleaa ja tummaa taikinaa.

Päällimmäöiseksi vaaleaa.

(Olen laittanut pohjalta lukien: vaalea, tumma, vaalea, tumma, vaalea = kaunis kuvio valmiissa kakussa)
Paista noin 180 asteessa 50-60 min. Kakku on kypsä, kun se ei tartu puikkoon.

Kumoa jäähtyneenä.

(Resepti muokattu Kaarina Hyvärisen, Hyvinkää, ohjeen pohjalta.

Tulos todella herkullinen)

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 52 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanamuna, paistettu (pirkka)27g60kcal3.6g0.1g5.1g0g
Sokeri 32g129kcal0g31.7g0g0g
Sunnuntai laktoositon leivontamargariini (Raisio)37g268kcal0g0g29.8g0g
Leivinjauhe 1.9g3.3kcal0.1g0.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 16g55kcal1.6g11.3g0.2g0.6g
Täysjyvävehnäjauho sunnuntai (Ravintoraisio oy), annos 60g20g66kcal3.4g10.7g0.6g2.6g
Nordic 15% ruoka, maustamaton kasvirasvavalmiste (Ravintoraisio oy), annos 200g19g30kcal0.1g1.1g2.8g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.9g3.7kcal0g0.9g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 2.2g8.3kcal0.4g0.2g0.5g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g1246kcal18.4g113.4g78g7.8g
Valittu annoskoko156g623kcal9.2g56.7g39g3.9g
Annoskoko puolitettuna78g312kcal4.6g28.4g19.5g2g
Arvot/100g100g400kcal5.9g36.3g25g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=318048