Suklaabrowniekakku (Iltalehti)

1. Mittaa kattilaan voi ja paloiteltu suklaa (175 g). Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen niin, että seos on tasaista ja kiiltävää.

Jäähdytä.

2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon.

3. Lisää myös vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita taikinaan lopuksi rouhittu suklaa (50 g) ja pähkinät.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Tarjoile kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Suvits
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 30g217kcal0.4g0.1g24.4g0g
Tumma suklaa 86% (Marabou)39g233kcal3.3g7.3g21g5g
Sokeri 36g148kcal0g36.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu31g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g38kcal1.1g7.8g0.1g0.4g
Leivinjauhe 0.9g1.5kcal0g0.3g0g0g
Macadamianpähkinä, australia, käsittelemätön8.6g61kcal0.7g0.8g6.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g1476kcal17.8g105.6g109.6g10.8g
Valittu annoskoko156g738kcal8.9g52.8g54.8g5.4g
Annoskoko puolitettuna78g369kcal4.5g26.4g27.4g2.7g
Arvot/100g100g472kcal5.7g33.8g35.1g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=104571