Vaahtokarkkikakku (ei dieettiruokaa)

Kakkupohja
125 g rasvaa
1,25 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1/4 tl suolaa
1 rkl tummaa kaakaojauhetta

täyte ja kuorrutus:
125 g vaahtokarkkeja
2 rkl maitoa
2 munanvalkuaista
2 rkl sokeria

Sulata margariini.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Mittaa erikseen jauhot, leivinjauhe, van. sokeri, suola ja kaakao yhteen kippoon.

Lisää jauhoseos ja sula margariini munavaahtoon, sekoita varovasti.

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 18-20 cm tasapohjainen kakkuvuoka.

Kumoa taikina siihen.

Paista 175 asteessa n. puoli tuntia.

Jäähdytä kakku.

Kumoa, halkaise (kostuta mehulla).

Täyte ja kuorrutus:

Lämmitä maito kattilassa ja lisää vaahtokarkkeja vähän kerrallaan kunnes ne kaikki sulavat.

Sekoita karkkivaahto tasaiseksi.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi.

Sekoita vaahdot keskenään ja täytä ja kuorruta sillä kakku.

Koristele.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Sparkle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, laktoositon (Flora)31g223kcal0g0g24.7g0g
Sokeri 27g107kcal0g26.4g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 1.5g5.5kcal0.3g0.2g0.3g0.5g
Leivinjauhe 2.5g4.3kcal0.1g0.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1g4kcal0g1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 32g110kcal3.3g22.5g0.4g1.1g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Väiski vaahtokarkki (Halva), annos 90g31g95kcal1.4g22.6g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 7.4g2.5kcal0.2g0.4g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 17g7.3kcal1.7g0.1g0g0g
Sokeri 5.9g24kcal0g5.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g1166kcal14g160g50.8g3.2g
Valittu annoskoko156g583kcal7g80g25.4g1.6g
Annoskoko puolitettuna78g292kcal3.5g40g12.7g0.8g
Arvot/100g100g373kcal4.5g51.2g16.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=105060