Heidin Saaristolaisleipä

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, siirappi ja suola.

Lisää joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada taikina vuokaleipävuokiin 2 x 30cm vuokaan ja anna kohota 2h.

Paista 160-170 astetta 1,5 - 2h.

Jos alkaa tummumaan päältä laita leivinpaperi päälle.

Säilyy hyvin jääkaapissa jopa viikon.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2948 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)53g17kcal1.7g2.4g0g0g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma16g51kcal0g11.8g0g0g
Hiiva 4g3kcal0.5g0g0g0.3g
Vehnäjauho, sunnuntai35g121kcal4.1g24.5g0.7g1g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)16g60kcal1.9g12.2g0.3g2.3g
Vehnälese Sydänystävä 5tl 5g16g22kcal2.2g2.2g0.5g7.6g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g16g49kcal1.5g9.7g0.3g2.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g645kcal23.8g125.6g3.6g27g
Valittu annoskoko156g323kcal11.9g62.8g1.8g13.5g
Annoskoko puolitettuna78g161kcal6g31.4g0.9g6.8g
Arvot/100g100g206kcal7.6g40.2g1.2g8.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=105153