Kaalilaatikko

Suikaloi kaali ja sipuli.

Laita ne kiehuvaan, suolattuun veteen (tai suolan sijaan voi laittaa kasvisliemikuutio x2). Anna kiuhua kunnes kaali pehmenee hieman.

Paista jauheliha ja mausta esim.

grillimausteella.

Keitä riisi lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä.

Kun kaali on pehmennyt, kaada nesteestä suurinosa pois (säästä n. 5dl).

Yhdistä sipuli-kaaliseos, keitetty riisi sekä jauheliha keskenään.

Lisää siirappi, soija sekä halutessasi kerma (hyvää tulee ilman kermaakin).

Kaada seos voideltuun uunivuokaan, päälle hieman korppujauhoja ja sitten uuniin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mammu84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali63g13kcal0.8g2.1g0.1g1.3g
Kariniemen kananpojan jauheliha (Kariniemi), annos 400g16g20kcal2.3g0g1.4g0g
Rypsiöljy Kultasula (Ravintoraisio oy), annos 16g0.6g5.7kcal0g0g0.6g0g
Sipuli (kuorittu)16g4.2kcal0.2g0.8g0g0.3g
Siirappi 5.5g17kcal0g4.1g0g0g
Soijakastike 2.4g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Korppujauho 1g3.6kcal0.1g0.7g0g0.1g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g13g7.1kcal0.4g0.8g0.3g0g
Täysjyväriisi Risella keitetty (Risella), annos 100g24g29kcal0.6g5.8g0.4g0.5g
Kariniemen kalkkunan paistijauheliha (Kariniemi), annos 200g16g22kcal3g0g1.1g0g
Lihaliemikuutio Maggi0.4g1.2kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g247kcal15g29g8g4.4g
Valittu annoskoko156g124kcal7.5g14.5g4g2.2g
Annoskoko puolitettuna78g62kcal3.8g7.3g2g1.1g
Arvot/100g100g79kcal4.8g9.3g2.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=113364