Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g26g37kcal3.2g0.1g2.7g0g
Sokeri15g61kcal0g15g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 12g40kcal1.2g8.1g0.1g0.4g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 4.1g14kcal0g3.4g0g0.1g
Leivinjauhe 0.6g1kcal0g0.2g0g0g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g41g62kcal0.2g14.8g0.1g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g21g33kcal1.5g3.3g1.4g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 24g60kcal0.3g0.7g6.3g0g
Kiivi kuorittu 6.5g3kcal0g0.5g0g0.2g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 7g5.2kcal0.1g1.1g0g0.1g
Tomusokeri 1dl=60g0.6g2.3kcal0g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g635kcal13g95.6g21.2g1.6g
Valittu annoskoko156g317kcal6.5g47.8g10.6g0.8g
Annoskoko puolitettuna78g159kcal3.3g23.9g5.3g0.4g
Arvot/100g100g203kcal4.2g30.6g6.8g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=122759