Kauraruudut (elovena)

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivat aineet ja sulatettu margariini.

Kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja taputtele tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla.

Voit koristella sämpylät voitelemassa taikinan pintaan kananmunaa ja ripottelemalla kaurahiutaleita päälle.

Leikkaa taikinalevy neliöiksi
Paista 225 asteessa 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Piipiipaapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.5g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 22g83kcal3.2g12.6g1.6g2.2g
Vehnäjauho puolikarkea 54g186kcal5.5g37.8g0.6g1.9g
Sokeri 1.7g6.8kcal0g1.7g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 69g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini (Eldorado)6.9g50kcal0.1g0.1g5.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g650kcal17.6g104.4g15.4g8.2g
Valittu annoskoko156g325kcal8.8g52.2g7.7g4.1g
Annoskoko puolitettuna78g163kcal4.4g26.1g3.9g2.1g
Arvot/100g100g208kcal5.6g33.4g4.9g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=126623