Porkkanasosekeitto

Laita pilkotut porkkanat, kesäkurpitsa ja valkosipuli kiehuvaan veteen.

Kuullota pilkottu sipuli öljytilkassa ja lisää joukkoon, samoin liotetut ja keitetyt kikherneet.

Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää creme fraiche ja mausteita, esim suolaa ja yrttejä.

Soseuta sauvasekoittimella.

Raejuusto sopii tämänkin keiton päälle proteiinilisäksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 602 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 65g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g26g7.3kcal0.2g1.5g0.1g0.6g
Kesäkurpitsa zucchini 28g5.1kcal0.2g0.7g0.1g0.2g
Sipuli 17g5.2kcal0.2g0.8g0g0.3g
Valkosipuli 0.4g0.5kcal0g0.1g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.4g3.9kcal0g0g0.4g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 6.5g18kcal0.1g0.2g1.8g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 13g17kcal1.1g2.2g0.3g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g113kcal3.6g11g5.4g3.4g
Valittu annoskoko156g57kcal1.8g5.5g2.7g1.7g
Annoskoko puolitettuna78g28kcal0.9g2.8g1.4g0.9g
Arvot/100g100g36kcal1.2g3.5g1.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142906