Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g16g114kcal0g0g12.7g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 12g15kcal1.3g0g1.1g0g
Sokeri 9g36kcal0g9g0g0g
Ruislese (10g)4.2g8.7kcal0.6g1.1g0.2g1.6g
Vehnäjauho, sunnuntai27g96kcal3.3g19.5g0.6g0.8g
Leivinjauhe 1.1g1.9kcal0.1g0.4g0g0g
Puolukka 32g12kcal0.1g2.2g0.2g0.8g
Maitorahka, Valio, 0,326g17kcal2.9g1.1g0.1g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)21g14kcal0.7g1g0.7g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 6.3g8kcal0.7g0g0.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.1g4.2kcal0g1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g655kcal19.4g70.6g32.4g6.4g
Valittu annoskoko156g328kcal9.7g35.3g16.2g3.2g
Annoskoko puolitettuna78g164kcal4.9g17.7g8.1g1.6g
Arvot/100g100g210kcal6.2g22.6g10.4g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143557