Rouheleipä

Lisää spelttirouheen joukkoon noin puolet vedestä ja anna liota 1-7 tuntia.

Lisää hiiva ja loppu vesi lämmitettynä.

Lisää sokeri, suola ja hiivaleipäjauhot.

Sekoita huolellisesti.

Lisää öljy.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Vatkaa vielä niin kauan kuin jaksat (n 10 min).

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa huolellisesti ilmat pois taikinasta ja leivo neljäksi limpuksi.

Voit myös tehdä vuokaleipiä tai sämpylöitä.

Kohota vielä leivät ja paista 200-asteessa noin 30 min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Pipsaelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi53g0kcal0g0g0g0g
Spelttirouhe (Sunspelt ky), annos 5g14g54kcal2.1g10.6g0.4g1.2g
Hiiva, 50g3.5g2.1kcal0.5g0g0g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl18g62kcal2.5g11.3g0.5g1g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.8g3.4kcal0g0.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 63g217kcal6.5g44.4g0.8g2.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.5g32kcal0g0g3.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g740kcal23.2g134.2g10.4g8.8g
Valittu annoskoko156g370kcal11.6g67.1g5.2g4.4g
Annoskoko puolitettuna78g185kcal5.8g33.6g2.6g2.2g
Arvot/100g100g237kcal7.4g43g3.3g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146073