Talven paras uuniruoka

Pese, kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat.

Kuori ja silppua sipulit.

Lado rypsiöljyllä siveltyyn uunivuokaan kerros perunaa, porkkanaa ja sipuleita.

Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Leikkaa (keittiösaksilla) possun leikkeistä päälle kerros lihasuikaleita.

Laita päälle vielä toinen kerros peruna-porkkana-sipuleita.

Ripottele taas pinnalle mausteet.

Kaada päälle "kermat".

Paista uunissa 200 asteessa n. tunti (kerrn välissä sekoittaen).

Ripottele halutessasi päälle hiukan juustoraastetta ja anna pinnan ruskistua kauniiksi n. 15- 20 min.
Tarjoa salaatin ja punajuuren kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g80g48kcal1.2g10.4g0.1g0.7g
Porsaan filee Ohut leike, kermainen pippuri 400g (Atria), annos 75g20g22kcal3.4g0.3g0.9g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g13g3.7kcal0.1g0.8g0g0.3g
Sipuli (kuorittu)13g3.6kcal0.2g0.6g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.7g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g8.3g5kcal0.1g0.4g0.3g0.1g
Valio maustettu ruokakerma 3 juustoa 1 prk 2,5 dl13g16kcal0.5g0.5g1.3g0g
Rypsiöljy 0.5g4.7kcal0g0g0.5g0g
Hillosipulisäilyke 6.7g3.2kcal0.1g0.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g214kcal11.4g27.4g6.2g2.8g
Valittu annoskoko156g107kcal5.7g13.7g3.1g1.4g
Annoskoko puolitettuna78g54kcal2.9g6.9g1.6g0.7g
Arvot/100g100g69kcal3.7g8.8g2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151725