Kekin kukkakaali-nakki gratiini

Sekoita jäiset kukkakaalit ja pilkotut nakit vuokaan.

Valmista kattilassa gratiini: Sulata rasva, lisää jauhot, lisää pikkuhiljaa maito koko ajan sekoittaen.

Mausta valkopippurilla, suolalla ja halutessasi sipuli- ja valkosipulijauheella.

Lisää joukkoon aurajuusto ja anna sulaa.

Kaada valmis gratiini vuokaan.

Kypsennä uunin keskitasolla 225 asteessa noin 25min.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 276 grammaa

Kekki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, pakaste, Apetit71g12kcal1.1g1.6g0.1g1.3g
Nakki, keskiarvo 17g40kcal1.9g0.2g3.5g0g
Flora margariini 60, annos 10g4.2g23kcal0g0g2.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.5g12kcal0.4g2.5g0g0.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen57g19kcal1.9g2.8g0g0g
Aurajuusto4.2g14kcal0.8g0g1.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g239kcal12.2g14.2g14.6g2.8g
Valittu annoskoko156g120kcal6.1g7.1g7.3g1.4g
Annoskoko puolitettuna78g60kcal3.1g3.6g3.7g0.7g
Arvot/100g100g77kcal3.9g4.5g4.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153140