Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g61g198kcal9.6g41.2g1.8g6.1g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g31g110kcal4.4g18g2.1g2.9g
Ohrasuurimo 31g98kcal2.5g19.3g0.6g2.3g
Oivariini, 60 (100g)3.8g21kcal0g0g2.3g0g
Tattarisuurimo / -jauho 31g98kcal3.6g18.4g0.6g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g1050kcal40.2g193.8g14.8g26.2g
Valittu annoskoko156g525kcal20.1g96.9g7.4g13.1g
Annoskoko puolitettuna78g263kcal10.1g48.5g3.7g6.6g
Arvot/100g100g336kcal12.9g62g4.7g8.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156810