Kevennetyt Runebergin tortut

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin.

Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin.

Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää.

Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.

Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.

Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

TIESITKÖ?
Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Phocahispida
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 18g74kcal0g18.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 14g48kcal1.4g9.8g0.2g0.5g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%28g17kcal0.9g2g0.6g0g
Kananmuna kuoreton 31g45kcal3.9g0.1g3.2g0g
Korppujauho 11g39kcal1.1g8g0.1g0.6g
Manteli 10g61kcal2.4g0.7g5.4g0.7g
Leivinjauhe 1.4g2.5kcal0.1g0.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.6g2.3kcal0g0.6g0g0g
Kardemumma, annos 2g0.6g1.8kcal0.1g0.4g0g0.2g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen28g51kcal0.1g12.2g0.1g0.7g
Sokerivesikuorrutus 13g44kcal0g10.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g770kcal20g126.6g19.2g5.4g
Valittu annoskoko156g385kcal10g63.3g9.6g2.7g
Annoskoko puolitettuna78g193kcal5g31.7g4.8g1.4g
Arvot/100g100g246kcal6.4g40.5g6.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160663