Linssikeitto

Mausteet: chilirouhe, kurkuma, curry, juustokumina, garam masala, inkiväärijauhe (tai pieni pala tuoretta), suolaa.

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat pienehköiksi paloiksi.

Lämmitä öljy isossa kattilassa (5 l) ja lisää mausteet (n. 1 tl kutakin, paitsi suolaa tai maun mukaan).

Kuullota mausteita hetki öljyssä (varo, etteivät pala) ja lisää valkosipuli, kuullota vielä hetki.

Lisää kattilaan peruna- ja porkkanapalaset ja pyörittele niitä mausteöljyssä hetki, lisää sitten vesi ja tomaattimurska.

Tarkista veden määrä, älä lisää liikaa.

Vettä voi lisätä keittämisen aikana, jos sitä on liian vähän.

Huuhtele vihreät linssit ja lisää kiehuvaan keittoon, anna kiehua n. 20 minuuttia hiljaa poreillen.

Huuhtele punaiset linssit ja lisää ne keiton joukkoon, anna kiehua vielä 10 minuuttia, tai kunnes linssit, perunat ja porkkanat ovat kypsiä.

Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.

Keiton voi myös soseuttaa sauvasekoittimella.

Säilyy jääkaapissa useamman päivän.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, punainen, Go Green12g39kcal2.9g5.8g0.1g1.4g
Peruna, vanha, kuorittu 36g27kcal0.7g5.5g0.1g0.4g
Porkkana 16g5.1kcal0.1g0.9g0g0.4g
Tomaattimurska, Pirkka, 500g60g21kcal1g4.1g0.1g0.8g
Valkosipuli 2.4g2.6kcal0.2g0.4g0g0g
Oliiviöljy 1.7g15kcal0g0g1.7g0g
Vesi18g0kcal0g0g0g0g
Linssit, vihreät, kuivattuna, annos 100g12g44kcal3.1g7g0.3g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g306kcal16g47.4g4.6g8g
Valittu annoskoko156g153kcal8g23.7g2.3g4g
Annoskoko puolitettuna78g76kcal4g11.9g1.2g2g
Arvot/100g100g98kcal5.1g15.2g1.5g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=163313