Tarte Tatin - Ranskalainen omenapiirakka

Vaahdota 100g voita, lisää voihin 2 rkl vettä ja muna.

Sekoita.

Lisää jauhot ja ripaus suolaa.

Älä veivaa taikinaa liikaa ettei se kovetu.

Lisää kattilaan 50g voita ja 150g sokeria.

Karamelisoi voi ja sokeri kattilassa.

Lisää karamelisoitu seos vuokaan ja lisää omenat päälle ja laita uuniin 15 min 200 C°.

Kauli taikina hiukan ylikokoiseksi ja laita vuoan päälle.

Painele taikina vuoan reunojen sisäpuolelle.

Laita uuniin 20 min 200 C°. Anna tortun jäähtyä tunnin verran ja kumoa torttu lautaselle.

Nauti jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Alexxx
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60% rasvaa 10g54kcal0.1g0g6g0g
Kananmuna kuorineen punnittu5.9g7.4kcal0.6g0g0.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 20g67kcal2g13.8g0.2g0.7g
Voi 60% rasvaa 4.9g27kcal0g0g3g0g
Sokeri15g60kcal0g14.7g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 98g38kcal0.2g8g0.1g1.5g
Vesi, vesijohtovesi 2.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g506kcal5.8g73g19.6g4.4g
Valittu annoskoko156g253kcal2.9g36.5g9.8g2.2g
Annoskoko puolitettuna78g126kcal1.5g18.3g4.9g1.1g
Arvot/100g100g162kcal1.9g23.4g6.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=167557