Tomaatti-fetapiiras

Tomaatti-fetapiiras

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
125g voita tai margariinia
2-3 rkl kylmää vettä

Täyte:
1 prk (200g) Feta kuutioita
1 rasia (250g) kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa silppuna
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
suolaa, pippuria
50-100g juustoraastetta

Nypi margariini ja jauhot kulhossa.

Lisää kylmä vesi, sekoita taikinaksi.

Laita viileään lepäämään noin 30-60 minuuttia.

Voit käyttää halutessasi myös valmista piiraspohjaa (400g)

Painele taikina piirasvuokaan (halkaisija n 26cm).

Tee pohjaan kunnon reunat, pistele pohja haarukalla.

Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia.

Sekoita kananmunat, kerma ja mausteet.

Lado basilikasilppu, Fetajuustokuutiot ja tomaatti piirakan pohjalle, kaada munakerma päälle.

Ripottele juustoraaste pinnalle ja paista 225 asteessa, uunin alatasossa noin 20 minuuttia.

Koristele piiras kirsikkatomaateilla ja tuoreilla Basilikan lehdillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Emmiina83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 25g87kcal2.6g17.7g0.3g0.9g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen16g117kcal0g0g13g0g
Feta, Arla Apetina 3%26g29kcal4.7g0.5g0.8g0g
Kirsikkatomaatti, 50g32g6.5kcal0.2g1.2g0.1g0g
Basilika, tuore 6.5g1.8kcal0.2g0.1g0.1g0.1g
Kananmuna kuorineen punnittu18g22kcal1.9g0.1g1.6g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)26g43kcal0.8g1g3.9g0g
Juustoraaste, kevyt pizzaraaste (Ingman keittiöni)6.5g17kcal1.7g0.1g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g644kcal24.2g41.4g41.8g2g
Valittu annoskoko156g322kcal12.1g20.7g20.9g1g
Annoskoko puolitettuna78g161kcal6.1g10.4g10.5g0.5g
Arvot/100g100g206kcal7.7g13.2g13.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173572