Aapon kostea omenapiirakka

Kuori omenat, poista keskiö omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 11g81kcal0.1g0g9g0g
Sokeri 27g108kcal0g26.6g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g28g18kcal3.1g1.2g0.1g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%5.6g8.9kcal0.1g0.1g0.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 39g135kcal4g27.6g0.5g1.4g
Leivinjauhe 1.1g2kcal0.1g0.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.9g3.6kcal0g0.9g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g39g13kcal0.1g2.8g0.1g0.7g
Siirappi 4.4g13kcal0g3.3g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.4g1.6kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g770kcal15g126.6g21g4.2g
Valittu annoskoko156g385kcal7.5g63.3g10.5g2.1g
Annoskoko puolitettuna78g192kcal3.8g31.7g5.3g1.1g
Arvot/100g100g246kcal4.8g40.5g6.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173948