Kermainen lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo ja huuhtele.

Leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata rasva kattilaan ja lisää joukkoon kasvikset.

Kääntele muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja liemikuutiot ja maustepippuri.

Keitä kasviksia kunnes ovat lähes kypsiä.

Lisää joukkoon pakaste lohikuutiot ja ruokakerma.

Keitä miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 488 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)4.5g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Purjosipuli 4.5g1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g32g19kcal0.5g4.2g0g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g8.3g2.3kcal0g0.5g0g0.2g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 1.8g13kcal0g0g1.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.3g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Vesi64g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 1.4g4.3kcal0.1g0.5g0.2g0g
Lohikuutiot, Rainbow (pakaste)26g31kcal5.1g0g0.9g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)13g11kcal0.1g0.4g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g173kcal12.2g13.6g6.8g1.4g
Valittu annoskoko156g87kcal6.1g6.8g3.4g0.7g
Annoskoko puolitettuna78g43kcal3.1g3.4g1.7g0.4g
Arvot/100g100g56kcal3.9g4.4g2.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=180904