Auringonkukansiemen-ohraleipä juureen

Valmista ensin juuri:

1 pss kuivahiivaa
5 dl lämmintä vettä
6 dl täysjyväohrajauhoja
2 rkl hunajaa

Sekoita hiiva ja hunaja veteen, lisää jauhot ja sekoita suht tasaiseksi.

Pidä juurta huoneenlämmössä pari tuntia tai jääkaapissa esim.

yön yli.

Lisää sitten juureen:

2 tl suolaa
1/3 dl rypsiöljyä
3 dl täysjyväohrajauhoja
5 dl vehnäjauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä

Vaivaa taikinaa vähän aikaa, muotoile siitä sitten 3 leipää ja kohota liinan alla.

Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Taikinasta tulee 3 leipää.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1374 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.3g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 57g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 4.5g15kcal0g3.7g0g0g
Täysjyväohrajauho, sunnuntai (Raisio), annos 60g56g186kcal6.2g37.2g1.1g6.2g
Vehnäjauho puolikarkea 22g76kcal2.3g15.5g0.3g0.8g
Rypsiöljy 3.8g33kcal0g0g3.8g0g
Auringonkukansiemen 11g68kcal2.6g1.4g5.6g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g755kcal22.2g115.6g21.6g15.4g
Valittu annoskoko156g378kcal11.1g57.8g10.8g7.7g
Annoskoko puolitettuna78g189kcal5.6g28.9g5.4g3.9g
Arvot/100g100g241kcal7.1g37g6.9g4.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=202162