Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 17g120kcal0.2g0.1g13.4g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 20g25kcal2.2g0.1g1.8g0g
Kaurahiutale 6.6g25kcal1g3.8g0.5g0.7g
Vehnäjauho puolikarkea 22g74kcal2.2g15g0.3g0.8g
Sokeri 24g97kcal0g23.8g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g33g39kcal0.9g1.3g3.3g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.3g5.3kcal0g1.3g0g0g
Leivinjauhe 0.7g1.2kcal0g0.2g0g0g
Mustikka metsä- 33g15kcal0.2g2.1g0.2g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g799kcal13.4g95.4g39g5.2g
Valittu annoskoko156g399kcal6.7g47.7g19.5g2.6g
Annoskoko puolitettuna78g200kcal3.4g23.9g9.8g1.3g
Arvot/100g100g256kcal4.3g30.5g12.5g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932