Mantelileipä (rahka) - karppi - sovellettuSCD

Ensin kosteat aineet kulhoon ja sekaisin, sitten kuivat aineet perään, sekoitus ja uuniin 175 astetta n. 30 min

Annoksesta tulee 19 kpl keskimäärin 32g/kpl valmispaino siis.

Painohävikki valmistuksessa n. 20%. => punnittu valmispaino + 20% = raakapaino eli se joka tallennetaan kalorilaskuriin.

Näitä voi syödä myös makeana kahvileipänä kun laittaa päälle jotain makeaa, NAM!

Juuri valmistuneesta taikinasta kun nostaa nokareita pellille, ei tarvitse taputella, leviävät uunissa itsestään littanoiksi.

Noin 10 min odottelua ja saat nokareista enemmän oikean sämpylän oloisia, nyt kannattaa hieman muotoillakin, niin saat pyöreitä ja tasaisia.

Reseptistä tulee n. 19 annosta ja yksi annos painaa n. 40 grammaa

Therezza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 31g44kcal3.8g0.1g3.2g0g
Maitorahka, maustamaton (Valio) 250 g, 1 purkki51g33kcal5.6g2.2g0.2g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Parmesan formaggio da pasta5.5g25kcal2.2g0g1.8g0g
Leivinjauhe 0.8g1.4kcal0g0.3g0g0g
Manteli 43g266kcal10.4g2.8g23.3g3.1g
Rypsiöljy 4.3g38kcal0g0g4.3g0g
Ruokasuola jodioitu 0.4g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 7.2g23kcal2.1g0.5g1.4g2.2g
Seesaminsiemen, kuorineen 5.7g39kcal1.5g0.4g3.3g0.7g
KauraKuitunen (Hirvelä)6g7.3kcal0.4g1g0.2g4.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g953kcal52g14.8g75.4g20.4g
Valittu annoskoko156g477kcal26g7.4g37.7g10.2g
Annoskoko puolitettuna78g238kcal13g3.7g18.9g5.1g
Arvot/100g100g305kcal16.7g4.7g24.2g6.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238385