Chili con verdura

Pane valkoiset pavut edellisenä iltana likoamaan runsaaseen veteen.

Huuhdo ja keitä 2-3 tuntia runsaassa vedessä.

Älä suolaa, sillä suola kuivattaa pavut.

Mausta keitinvesi laakerinlehdillä ja sipulilla, johon on painettu pari mausteneilikkaa.

Papuja kannattaa keittää kerralla enemmänkin, sillä ne voi pakastaa seuraavaa ruokalajia varten.

Voit tietysti käyttää myös valmiita tölkkipapuja.

Kuullota pilkottu sipuli ja paprika pannulla öljyssä.

Lisää valkosipulisilppu sekä chilijauhe tai punainen chilipalko, josta sisus ja siemenet poistettu.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio.

Tarkista suola ja pippuri.

Keitä 10 minuuttia.

Lisää juustoraaste ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut.

Tarjoa ruskean kokojyväriisin kera.

Lisää pinnalle koristeeksi pilkottua kevätsipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 392 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkoiset pavut (Bonduelle), annos 100g50g45kcal3g7.5g0g0g
Paprika vihreä 14g2.9kcal0.1g0.3g0g0.3g
Sipuli (kuorittu)16g4.3kcal0.2g0.8g0g0.3g
Valkosipuli 2g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Chili paprika punainen4g1.6kcal0.1g0.4g0g0g
Pirkka luomu tomaattimurska50g15kcal0.7g3.2g0.2g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g1.2g2.6kcal0.2g0.3g0.1g0g
Dubliner Cheese, irlantilainen (Kerrygold), annos 50g20g78kcal5.2g0g6.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g303kcal19.4g25.6g13.4g1.2g
Valittu annoskoko156g151kcal9.7g12.8g6.7g0.6g
Annoskoko puolitettuna78g76kcal4.9g6.4g3.4g0.3g
Arvot/100g100g97kcal6.2g8.2g4.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238908