Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)64g21kcal2.1g2.9g0g0g
Hiiva 3.2g2.4kcal0.4g0g0g0.2g
Siirappi 27g81kcal0g20g0g0g
Vehnälese 3.9g8.8kcal0.5g0.6g0.2g1.4g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)15g58kcal1.8g11.9g0.3g2.2g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 42g143kcal4.3g29.2g0.5g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g629kcal18.2g129.2g2g10.6g
Valittu annoskoko156g315kcal9.1g64.6g1g5.3g
Annoskoko puolitettuna78g157kcal4.6g32.3g0.5g2.7g
Arvot/100g100g201kcal5.8g41.3g0.6g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881