Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 58g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 5.8g4.3kcal0.8g0.1g0g0.4g
Sokeri 0.9g3.7kcal0g0.9g0g0g
Suola, annos 3g3.5g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 6.2g55kcal0g0g6.2g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)8.1g27kcal1.3g4.2g0.5g1g
Porkkana 23g7.5kcal0.1g1.3g0g0.6g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)21g75kcal2.6g13.8g1.1g1.2g
Hiivaleipävehnäjauho 30g98kcal3.6g17.8g0.8g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g539kcal16.8g76.2g17.2g9.6g
Valittu annoskoko156g269kcal8.4g38.1g8.6g4.8g
Annoskoko puolitettuna78g135kcal4.2g19.1g4.3g2.4g
Arvot/100g100g172kcal5.4g24.4g5.5g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138