Vadelma-passionmousse

Jos käytät pakastevadelmia, sulata ne. Laita liivatteet kylmään veteen.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan eri kulhoihin.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää joukkoon tuorejuusto ja vadelmat.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää makeutusjauhe keltuaisten joukkoon ja vaahdota.

Sekoita keltuaisvaahto kermaseokseen.

Kääntele valkuaisvaahto varovasti sekaan.

Lisää vadelmat.

Kiehauta tilkka vettä esimerkiksi mikrossa ja purista liivatteet sekaan.

Lisää liivate nopeasti sekoittaen massan joukkoon.

Kaada esim irtopohjavuokaan tai rengasvuokaan.

Halutessasi öljyä vuoan reunat ennen kuin kaadat massan vuokaan, näin mousse irtoaa helpommin reunoista.

Anna jähmettyä jää kaapissa noin 5 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 34g14kcal0.3g1.4g0.3g1.3g
Kuohukerma,valio,2dl43g145kcal0.9g1.3g14.9g0g
Viola maustamaton laktoositon tuorejuusto 13% (Valio), annos 200g34g58kcal2.6g1.8g4.4g1g
Jam it passiohillo (Fine foods), annos 15g13g36kcal0.2g8.7g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu31g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Liivatelehti, gelatiini0.8g2.7kcal0.7g0g0g0g
Canderel makeutusjauhe0.7g2.6kcal0g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g595kcal16.2g27.8g44.8g4.6g
Valittu annoskoko156g297kcal8.1g13.9g22.4g2.3g
Annoskoko puolitettuna78g149kcal4.1g7g11.2g1.2g
Arvot/100g100g190kcal5.2g8.9g14.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265916