Blinit Esikko

2,5 dl rasvatonta maitoa
2,4 dl vettä
1,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl tattarijauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 pussia kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 rkl kirkastettua voisulaa
2 munaa
Lämmitä maito+vesi, lisää siihen kaikki kuiva-aineet yhteen sekoitettuna ( kaikki jauhot, hiiva, suola+ voisula).

Taikinaa käytetään lämpimässä paikassa väh. 6h, sitten se laitetaan kylmään, jotta käyminen pysähtyy varmasti.

Jäähtyneeseen taikinaan sekoitetaan munankeltuaiset.

Kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset lisätään kahdessa erässä.

Paistetaan miedolla levylläö voissa, etteivät pala ja kypsyvät hyvin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 92 grammaa

Esikko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 42g14kcal1.3g2.1g0g0g
Vesi42g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 17g58kcal1.7g11.9g0.2g0.6g
Tattarijauho, Myllynparas27g92kcal3.5g18.3g0.5g1.4g
Ruisjauho, 1 dl5.9g19kcal0.7g3.8g0.1g0.8g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g1.7g12kcal0g0g1.4g0g
Kananmuna kuoreton 19g27kcal2.3g0.1g1.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g446kcal19g72.4g8.2g5.6g
Valittu annoskoko156g223kcal9.5g36.2g4.1g2.8g
Annoskoko puolitettuna78g112kcal4.8g18.1g2.1g1.4g
Arvot/100g100g143kcal6.1g23.2g2.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=270363