Vappumunkit

Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi.

Jos käytät kuivahiivaa, saa neste olla lämpimämpää eli noin 42-asteista.

Murenna tuorehiiva nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää nesteeseen suola, sokeri ja kananmuna.

Kananmuna ei ole välttämätön, mutta antaa hyvän rakenteen.

Lisää vehnäjauhot.

Alusta taikina pehmeäksi.

Lisää lopuksi pehmeä rasva.

Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia pyörylöitä.

Anna niiden kohota noin 20 minuuttia.

Kuumenna öljy pienessä padassa.

Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi munkki.

Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen pinta on molemmin puolin kauniin vaaleanruskea.

Nosta reikäkauhalla muutama pulla kerrallaan kypsymään ja käännä kerran kypsymisen aikana.

Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille ja pyörittele sitten lautasella, jossa on sokeria tai kanelisokeria.

Jäähtyneen munkin päälle voit myös levittää tomusokerista ja mansikkamehusta sekoitetun sokerikuorrutuksen.

Tarjoa munkit vastapaistettuina.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 32g11kcal1g1.6g0g0g
Hiiva 2.8g2.1kcal0.4g0g0g0.2g
Sokeri 8.6g35kcal0g8.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 58g199kcal5.9g40.7g0.7g2g
Margariini 80 % laktoositon 7g49kcal0g0g5.5g0g
Kananmuna kuoreton 4.7g6.7kcal0.6g0g0.5g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 24g208kcal0.1g0.1g23.4g0g
Sokeri 19g78kcal0g19.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g1177kcal16g140.6g60.2g4.4g
Valittu annoskoko156g589kcal8g70.3g30.1g2.2g
Annoskoko puolitettuna78g294kcal4g35.2g15.1g1.1g
Arvot/100g100g377kcal5.1g45g19.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288853