Sämpyläruudut perunalla

Lämmitä vesi 42 asteiseksi.

Lisää hiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva.

Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja taputtele jauhoisin käsin levyksi.

Kohota puolisen tuntia liinan alla lämpimässä paikassa.

Voitele maidolla.

Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Resepti kopioitu Marilelen blogista hieman muokaten: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Tiilimuuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi62g0kcal0g0g0g0g
Ohrahiutale 4.3g14kcal0.4g2.8g0.1g0.4g
Kaurahiutale 4.9g18kcal0.7g2.8g0.4g0.5g
Perunamuusi22g17kcal0.3g2.6g0.6g0.2g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.4g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 1.5g6kcal0g1.5g0g0g
Rypsiöljy 5.5g49kcal0g0g5.5g0g
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g34g115kcal4.1g22.7g0.8g2.8g
Vehnäjauho puolikarkea 20g68kcal2g13.8g0.2g0.7g
Ohralese (Myllyn paras), annos 40g1.2g3.9kcal0.2g0.7g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g583kcal15.4g93.8g15.2g9.4g
Valittu annoskoko156g291kcal7.7g46.9g7.6g4.7g
Annoskoko puolitettuna78g146kcal3.9g23.5g3.8g2.4g
Arvot/100g100g186kcal4.9g30g4.9g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290941