Parsasalaatti (Kevennys)

Ainekset:

1 pnt Vihreä parsa
1 pnt Valkea parsa
1 ras Miniluumutomaatti
1 kpl Punasipuli
0,1 l Punaviinietikka
3 rkl Hunaja
1 pnt Ruohosipuli

Rypsiöljyä
Suolaa ja Mustapippuria maustamiseen

Ohje:

Kuori ja leikkaa punasipulit suikaleiksi.

Ota kattila, laita etikka ja hunaja kattilaan, kiehauta ja lisää leikatut punasipulit kattilaan ja anna hautua, kunnes sipulit ovat läpikuultavan punaisia.

Huuhtele tomaatit, asettele uunipellille ja paahda uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Kuori ja poista kannat parsoista, keitä noin 3-5 minuuttia paksuudesta riippuen.

Jäähdytä kylmässä valuvassa vedessä.

Pilko parsat ja siivilöi sipulit.

Leikkaa ruohosipulit pieniksi, yhdistä raaka-aineet ja sekoita.

Mausta ja asettele lautaselle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hunaja 6.1g20kcal0g5g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Tankoparsa, vihreä51g6.1kcal0.7g0.6g0.1g1.8g
Parsa 51g7.9kcal0.7g0.6g0.1g0.8g
Punasipuli, kuorittu, 100g10g2.8kcal0.1g0.5g0g0.2g
Miniluumutomaatti, annos 250g26g5.1kcal0.2g0.8g0.1g0g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 1g9kcal0g0g1g0g
Ruohosipuli, tuore10g2.8kcal0.1g0.4g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g109kcal3.6g16g2.8g6g
Valittu annoskoko156g55kcal1.8g8g1.4g3g
Annoskoko puolitettuna78g27kcal0.9g4g0.7g1.5g
Arvot/100g100g35kcal1.2g5.1g0.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296346