Broileri-Kaalilaatikko

4 annosta

1,5 dl rikottuja ohrasuurimoita (esikypsennettyjä)
5 dl kasvislientä
1 sipuli
1 paketti (450 g) broilerin maustamattomia fileesuikaleita
1 öljyä
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
800 g keräkaalia
2 rkl oivariinia
1 tl suolaa
ripaus jauhettua valkopippuria
ripaus jauhettua maustepippuria
2 rkl siirappia
2 tl kuivattua meiramia
2,5 dl maitojuomaa
2,5 dl

1. Keitä ohrasuurimot kasvisliemessä kypsiksi, noin 20 minuuttia.

Valuta siivilässä.

Kuori ja silppua sipuli
2. Ruskista broilerinsuikaleet rasvassa pannulla.

Lisää sipuli ja kuullota se pehmeäksi.

Siirrä broileri ja sipuli kulhoon odottamaan.

Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.

3. Suikaloi kaali hienoksi ja paista se oivariinissa pannulla pehmeäksi, noin 10 minuuttia.

4. Mausta kaali suolalla, pippureilla, siirapilla ja meiramilla.

5. Yhdistä kulhossa ohrasuurimot, broileri-sipuliseos ja kaali.

6. Siirrä ne voideltuun ja tilavaan uunivuokaan.

Kaada päälle maito ja kasvisliemi.

Hauduta kaalilaatikko kypsäksi 175-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan.

Tarjoa puolukkahillon kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Nehatu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)10g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
Broilerin fileesuikaleet pirkka44g54kcal8.4g0.6g2g0g
Neito voin makuinen erikoisrypsiöljy (Mildola oy), annos 10g1g8.9kcal0g0g1g0g
Keräkaali, 100g66g16kcal0.8g2.2g0.1g1.4g
Siirappi, tumma3g10kcal0g2.2g0g0g
Mustapekka tuorejuusto (Valio)10g46kcal1.2g0.7g4.3g0g
Risella puuroriisi 1dl=85g13g45kcal0.8g9.7g0.2g0.3g
Maitojuoma, rasvaton, laktoositon (Valio)10g2.6kcal0.3g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g369kcal23.2g32.4g15.2g3.8g
Valittu annoskoko156g185kcal11.6g16.2g7.6g1.9g
Annoskoko puolitettuna78g92kcal5.8g8.1g3.8g1g
Arvot/100g100g118kcal7.4g10.4g4.9g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=305997