Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g72g7.2kcal0.4g1g0.1g0.5g
Sokeri 12g50kcal0g12.2g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L43g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 22g7.1kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 1.1g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Tilli, tuore 5.7g1.7kcal0.2g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g134kcal1.4g27.2g0.2g1.2g
Valittu annoskoko156g67kcal0.7g13.6g0.1g0.6g
Annoskoko puolitettuna78g33kcal0.4g6.8g0.1g0.3g
Arvot/100g100g43kcal0.4g8.7g0.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108