Jauhelihakeitto, Gluteiiniton

1 Sipuli (120g)
5 Valkosipulin kynttä (22g)
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
400 g Pihvinaudan paistijauhelihaa
1,5 l vettä
150 g lanttua
130 g palsternakkaa
3 (150g) porkkanaa
4 (280g) perunaa
15 maustepippuria
1½ tl hienonnettua ruususuolaa
2 tl yrttimaustetta

Sipuli ja valkosipuli hakataan pieneksi silpuksi ja se kuullotetaan rypsiöljyssä.

Kun sipulit ovat hiukan pehmenneet, pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan kevyesti.

Kattilaan laitetaan 1,5 l vettä kiehumaan.

Lanttu, palsternakka, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan piehköiksi kuutioiksi ja lisätään kattilaan.

Annetaan porista hiljalleen n 15 minuuttia.

Purjo (n.15 cm) huuhdellaan ja leikataan pieniksi suikaleiksi.

Lisätään paistettujen sipuleitten ja jauhelihan kanssa kattilaan.

Lisätään pippurit.

Annetaan porista vielä n 10 min.
Keitto maustataan ruususuolalla, ja yrttimausteella.

Tarkistetaan maku ja nautitaan keitto hapanleivän ja herkullisen juuston kera.

Keitto on gluteiiniton.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pihvinaudan paistijauheliha (Tamminen), annos 400g22g37kcal4.3g0g1.5g0g
Sipuli (kuorittu)6.5g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipuli 1.2g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g0.8g7.3kcal0g0g0.8g0g
Vesi81g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 8.1g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Palsternakka 7g4.5kcal0g0.8g0g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g8.1g2.3kcal0g0.5g0g0.2g
Peruna, vanha, kuorittu 15g12kcal0.3g2.3g0g0.2g
Purjosipuli5.4g1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Maustepippuri, annos 1g0.8g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g138kcal10g9.2g4.6g2g
Valittu annoskoko156g69kcal5g4.6g2.3g1g
Annoskoko puolitettuna78g34kcal2.5g2.3g1.2g0.5g
Arvot/100g100g44kcal3.2g2.9g1.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314066