Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g50g22kcal0g4.7g0g0.1g
Siirappi, tumma21g67kcal0g15.4g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g15g46kcal1.8g9g0.2g2.5g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g28g80kcal2.8g15.8g0.6g5.5g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g36g111kcal6.1g19.3g1g4.6g
Vehnäjauho, sunnuntai6.9g24kcal0.8g4.9g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g699kcal23g138.2g3.8g25.8g
Valittu annoskoko156g350kcal11.5g69.1g1.9g12.9g
Annoskoko puolitettuna78g175kcal5.8g34.6g1g6.5g
Arvot/100g100g224kcal7.4g44.2g1.2g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316446