Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 65g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 4.3g13kcal0g3.2g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.2g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 47g144kcal4.1g26.2g0.9g6.6g
Vehnäjauho puolikarkea 28g96kcal2.8g19.6g0.3g1g
Auringonkukansiemen 11g64kcal2.5g1.4g5.3g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g634kcal19g101g13g16.4g
Valittu annoskoko156g317kcal9.5g50.5g6.5g8.2g
Annoskoko puolitettuna78g159kcal4.8g25.3g3.3g4.1g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.3g4.2g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326525