Saaristolaisleipä

Resepti on kolmelle pienelle tai kahdelle isolle vuokaleivälle.

1 l appelsiinimehua
100 g hiivaa
2 rkl suolaa
2 dl tummaa siirappia
2 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
3 dl mämmimaltaita
1 dl tuoppi kaljamallasrouhetta
3 dl vehnäleseitä
8 dl ruisjauhoja
6 dl vehnäjauhoja

Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi ja murenna siihen tuore hiiva.

Lisää suola ja siirappi, sekoita hyvin käsivispilällä.

Lisää muut aineet annetussa järjestyksessä ja sekoita taikina tasaiseksi massaksi ( itse käytän tässä vaiheessa sähkövatkainta ja taikinakoukkuja ).

Voitele vuoat voilla ja jaa taikina niihin.

Ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä.

Kohota taikinaa 1,5 tuntia liinan alla.

Paista 1,5 tuntia 175-asteisessa uunissa.

Tarjoile voin kera :) . Tai tee leivästä esim.

coctailpaloja ja pursota leipäkuutioiden päälle tilli-savulohi-tuorejuusto tahnaa.

Smetana-tuorejuusto tahnasta ja kirjolohenmädistä saat myös näyttäviä coctailpaloja.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 929 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiinimehu, Valio, 2 dl56g21kcal0.6g5g0g0g
Hiiva, 50g5.6g3.4kcal0.7g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma11g36kcal0g8.3g0g0g
Auringonkukansiemen, kuorittu (Risetti), annos 15g6.2g37kcal1.4g0.8g3g0.4g
Pellavansiemenrouhe,Pellava,Reformi7.8g25kcal2.3g0.5g1.6g2.4g
Mämmi- ja leipämaltaita (Laihian mallas oy), annos 1000g16g52kcal1.7g10.3g0.4g1.9g
Vehnäjauho puolikarkea 24g81kcal2.4g16.5g0.3g0.8g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g22g66kcal2.1g13.2g0.4g3.1g
Vehnälese (Korpelan mylly), annos 20g3.4g5.2kcal0.4g1.1g0.2g1.3g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)4.7g18kcal0.5g3.6g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g688kcal24.2g118.8g12g21.2g
Valittu annoskoko156g344kcal12.1g59.4g6g10.6g
Annoskoko puolitettuna78g172kcal6.1g29.7g3g5.3g
Arvot/100g100g220kcal7.7g38g3.8g6.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333492