Gluteenittomat porkkanasämpylät

Kuori porkkanat
Raasta tai mörssää tehosekoittimella, itseä laiskotti.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Sulata voi.
Sekoita hiiva pariin desiä jauhoja.

heitä perään maidot, rasvat ja porkkanat.

Ja perunakuidut.

Ja pellavarouheet.

Sitte vaan lapa koneeseen eli handu taikinaan ja vaivaamaan.

Loput jauhot hitaasti lisäillen.

Jätä kohoamaan kaksinkertaiseksi.

Vaivaa vielä vähän.

Pyöritä sämbyllsönit ja anna niidenkin kohota vielä hetki.

Voitele munalla.

Paista 225C 15minsaa.

Syö!!!

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Hannuzka79

Hannuzka79 sanoi...

Ei se kohoa kaksinkertaiseksi, ei sitten millän..

keskiviikko 20.02.2013 klo 21:24

Hannuzka79 sanoi...

Ä+

keskiviikko 20.02.2013 klo 21:24

AineksetMääräEnergiaPHRK
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g65g200kcal1.6g48.4g0.3g4.8g
Maito, Kevyt39g18kcal1.2g1.9g0.6g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g26g7.2kcal0.2g1.5g0.1g0.6g
Pellavarouhe, Risetti, 1rkl = 8g3.2g16kcal0.8g1.1g0.9g0.9g
Perunakuitu jauheena (Semper), annos 100g19g15kcal1g2.3g0.1g13.6g
Voi 3.6g26kcal0g0g2.9g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g563kcal9.6g110.4g9.8g39.8g
Valittu annoskoko156g282kcal4.8g55.2g4.9g19.9g
Annoskoko puolitettuna78g141kcal2.4g27.6g2.5g10g
Arvot/100g100g180kcal3.1g35.3g3.1g12.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=340488