Nokkosrieskat

10 dl vettä
3,5 dl kaurahiutaleita
0,75 dl ruishouhetta
2 tl suolaa
1 ½ l tuoreita nokkosia > n. 1,5 dl ryöpättyinä ja hienonnettuna
5 dl vehnäjauhoja

Ryöppää nokkosvarsista irrotetut ja 2-3 kertaan huuhdellut lehdet vähässä vedessä 5 min kattilassa niin, että nitraatti ja pistävyys häviää.

Valuta ja hienonna.

Keitä ja jäähdytä kaurapuuro.

Lisää puuroon vuorotellen ryöpätyt ja hienonnetut nokkoset sekä vehnäjauhot.

Taikina jää melko löysäksi.

Vaivaa 5 min pienen sitkon aikaan saamiseksi.

Nostele pellille taikinapalleroita.

Ripottele päälle vehnäjauhoja ja taputtele litteäksi (n. ½-1 cm). Pistele jauhoissa dipatulla haarukalla.

Paista 225 C uunissa kiertoilmalla noin 15 minuuttia.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi86g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale (Rainbow)30g105kcal4.2g16.8g2.1g3.3g
Ruisrouhe, raaka (Korpelan mylly), annos 10g6.4g18kcal0.6g3.3g0.1g0.9g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Nokkonen 5.2g2.2kcal0.3g0.1g0g0.2g
Vehnäjauho, sunnuntai28g98kcal3.3g19.8g0.6g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g445kcal16.8g80g5.6g10.4g
Valittu annoskoko156g223kcal8.4g40g2.8g5.2g
Annoskoko puolitettuna78g111kcal4.2g20g1.4g2.6g
Arvot/100g100g143kcal5.4g25.6g1.8g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=365304