Porokastike

Paista poro omassa rasvassaan, lisää joukkoon sipuli.

Sekoita jauhot n. 0.5dl kylmää vettä, ja sekoita seos poron ja sipulin joukkoon.

Lisää loput vedestä (lisää/poista vesimäärästä oman maun mukaan).

Laita beef fond kattilaan mukaan, hyppysellinen sormisuolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Anna hautua hiljalleen kannen alla n.40min.

(Vaihtoehtoisesti tee tavallinen ruskeakastike, mutta lisää rasvan kalorit mukaan!)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tittas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronliha 82g105kcal17.7g0g3.7g0g
Sipuli (kuorittu)21g5.6kcal0.3g1g0g0.3g
Vehnäjauho puolikarkea 8.2g28kcal0.8g5.8g0.1g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 41g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g4.1g3.7kcal0.1g0.1g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g285kcal37.8g13.8g8.2g1.2g
Valittu annoskoko156g142kcal18.9g6.9g4.1g0.6g
Annoskoko puolitettuna78g71kcal9.5g3.5g2.1g0.3g
Arvot/100g100g91kcal12.1g4.4g2.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=372202