Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu64g80kcal7g0.2g5.7g0g
Voi 23g170kcal0.3g0.1g19g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g47g240kcal4.2g13.7g18.7g2.8g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g7g28kcal0g7g0g0g
Hasselpähkinä 15g98kcal2.1g0.5g9.3g2.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g1233kcal27.2g43g105.4g11g
Valittu annoskoko156g616kcal13.6g21.5g52.7g5.5g
Annoskoko puolitettuna78g308kcal6.8g10.8g26.4g2.8g
Arvot/100g100g395kcal8.7g13.8g33.7g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363