Gluteenittomat riisipiirakat

Keitä riisipuuro jo edellisenä iltana jotta se ehtii jäähtyä.

Kun alat leipoa piirakoita, lisää puuroon 1 kananmuna.

KUORI
Mittaa kylmä vesi astiaan (2dl).

Lisää veteen psyllium (1tl) ja merisuola (1tl).

Anna psylliumin pehmetä hetki.

Lisää sitten tattarijauhot (200g n. 3dl).

Leivo kiinteäksi palloksi.

Nyt kuoritaikina on valmis leivottavaksi.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Hanska1984
AineksetMääräEnergiaPHRK
Puuroriisi, rainbow13g47kcal0.9g10.5g0.1g0g
Maito,kevyt (valio) 100g109g50kcal3.5g5.2g1.6g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 4.4g5.5kcal0.5g0g0.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 15g0kcal0g0g0g0g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g0.4g0kcal0g0g0g0.3g
Tattarijauho hieno (Keskisenmylly), annos 75g15g42kcal1g8.8g0.2g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g289kcal11.8g49g4.6g2.2g
Valittu annoskoko156g144kcal5.9g24.5g2.3g1.1g
Annoskoko puolitettuna78g72kcal3g12.3g1.2g0.6g
Arvot/100g100g92kcal3.8g15.7g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380157