Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 93g818kcal0g0g92.5g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g40g52kcal5.2g0.1g3.3g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl6.9g10kcal0.3g0.6g0.7g0g
Sitruunamehu, laimentamaton6.9g1.4kcal0g0.1g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)6.9g1.4kcal0g0.4g0g0g
Ruokasuola jodioitu 3.4g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g1765kcal11g2.4g193g0g
Valittu annoskoko156g882kcal5.5g1.2g96.5g0g
Annoskoko puolitettuna78g441kcal2.8g0.6g48.3g0g
Arvot/100g100g565kcal3.5g0.8g61.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485